19 april 2017

Catalyst Global, het grootste teambuilding netwerk in de wereld, heeft in het VK de kans gegrepen op verandering na de aankondiging van de liquidatie van de BlueHat Groep.

"We werden verrast door het nieuws van de liquidatie van de BlueHat Group. Vooral als je bedenkt dat de verkoop van Catalyst Global team building producten zich sterk ontwikkeld heeft in het Verenigd Koninkrijk gedurende de afgelopen 5 jaar. Het Catalyst Global Netwerk heeft nu wereldwijd ruim 45 partners.  Gedurende hun tijd bij ons behoorde Bluehat consequent tot de top 5 performers in ons netwerk, zei Mark Davenport, hoofd Business Development bij Catalyst Global. "Het is teleurstellend nieuws. Wij hebben door de jaren heen enkele geweldige relaties ontwikkeld met het personeel bij de BlueHat Group die een gekwalificeerd en deskundig team vormden.  Deze liquidatie door toedoen van wanbeheer is een groot verlies voor de branche.”

BlueHat Group was sinds 2011 de exclusieve distributeur van Catalyst Global teambuilding producten in Engeland. Door in 2011 in zee te gaan met BlueHat Group dachten wij een goede keuze te hebben gemaakt. Zij hadden een uitstekende reputatie in de markt, een gevestigd klantenbestand, evenals een hecht team. Wij geloven dat een reeks slechte zakelijke beslissingen om te diversificeren naar evenementen en andere markten, Bluehat Group van hun core business van teambuilding in het VK hebben afgeleid. Dit zou volgens ons de oorzaak geweest kunnen zijn van hun langzame teloorgang in de afgelopen jaren.

Direct na de aankondiging van de liquidatie heeft Catalyst Global haar exclusieve Engelse licentie met de BlueHat Group beëindigd. Maar bij veranderingen ontstaan ook kansen.

"Catalyst Global heeft haar activiteiten op VK grondgebied geherdefinieerd en zal haar nieuwe partner in Schotland komende week aankondigen", merkt Davenport uitgelaten op.

Davenport vertelde ook dat Catalyst Global in bespreking is met een aantal gerenommeerde bedrijven die strijden voor rechten om hun producten in Engeland te mogen verkopen en distribueren. Davenport wilde ook klanten in Engeland geruststellen dat voormalige bestuurders van de Bluehat Group of reïncarnaties van het Bluehat Group merk geen licentie zullen worden aangeboden voor distributie van Catalyst Global producten in Engeland.

Aanmeldingen voor de Catalyst Engeland licentie zijn binnen en de uiteindelijke beslissing zal binnen de komende 2 weken worden genomen. Davenport concludeert dat het weer snel “business as usual” zal zijn voor oude klanten die de afgelopen 30 jaar Catalyst Global zijn gaan waarderen om haar uitgebreide, goed onderzochte en ontworpen portfolio van teambuilding programma's voor eenmalige teambuilding activiteiten of als een geïntegreerd onderdeel van hun algemene human capital strategie.