Flat Out F1 Corporate Outdoor Team Building Fun

Flat Out: Formule 1 Teams bouwen en racen met levensgrote F1 auto's

Overview

 • 2 hours - 3 hours
 • Indoors and Outdoors
 • Competitive
 • Minimum: 20
 • Maximum: Unlimited

View photos

View videos

Teamwork wordt op de proef gesteld door het bouwen en racen met een levensgroot kartonnen F1 raceauto. Vooraf ontvangen alle teams een pakket bouwmaterialen om een Formule 1 auto te maken. Voordat de race begint worden de auto's gepimpt om ze herkenbaar aan de start te laten verschijnen.
Flat Out F1 Logo

Program outline

Krijg je team in TOP GEAR vorm tijdens deze totaal unieke teambuildingsoefening. Flat Out - Formula 1 test de communicatievaardigheden, samenwerking en oplossingsgerichtheid van uw team terwijl ze het ultieme bouwpakket in elkaar moeten zetten - een haast op ware schaal Formule 1 raceauto! Effectief je tijd besteden is van het grootste belang voor jouw en de andere net zo vastberaden teams.

Werkend vanaf een gedetailleerd constructieplan moet elk Formule 1 team hun collectieve vaardigheden inschakelen om een verzameling prefab materialen om te toveren in de ultieme kartonnen racemachine, terwijl ze gelijkertijd menselijke paardenkrachten moeten inzetten in een poging om te streven naar de perfecte synchronisatie. Eindelijk is het Grand Prix moment aangebroken en alle pogingen van de teams zijn in een flits voorbij als het licht op groen springt en alle teams met elkaar concurreren om de zwart-wit geblokte vlag!

Learning and development outcomes

Alleen door het vormen van sub-teams en synchroon te werken kunnen de ongelofelijke creaties van Flat Out F1 tot stand worden gebracht. Met een goed begrip van het einddoel kan dit complexe project in stukken gebroken worden om het hele team zo productief en efficient mogelijk te houden, waarbij ieders inspanningen essentieel zijn voor een succesvol eindresultaat. Er is genoeg creativiteit nodig om de auto's te 'pimpen' en oefening baart kunst als de laatste race gewonnen of verloren is tijdens de pit stop.

Corporate Social Responsibility ideas Corporate Social Responsibility Logo

Er zijn vele manieren waarbij Flat Out Formula 1 gebruikt kan worden om je favoriete goede doel te promoten. Hier zijn een aantal voorbeelden:

 1. Catalyst Team Building Australië heeft recent een Flat Out F1 gefaciliteerd met een MVO draai. Voorafgaand aan het evenement hebben alle teams een goed doel uitgekozen. Gedurende de activiteit hebben de teams hun auto's versierd met decoraties die hun goede doel vertegenwoordigden. Teams raceten toen voor hun goede doel voor het prijzengeld. Alle teams doneerden het geld aan hun gekozen goede doel, of ze nu eerste werden of laatste! Aan het einde van het programma verrastte de klant ons door de donaties te verdubbelen! Indrukwekkend!    
 2. Het personeel van de Amerikaanse toetjesgigant, Sara Lee, deed mee aan een op MVO geinspireerde Flat Out F1. Ze hadden kinderen van een dichtbij gelegen instituut uitgenodigd om deel te nemen aan de activiteit van het bouwen en versieren van de auto's. Tijdens de grote finale werd een kind uitgenodigd om naast de chauffeur over de baan te scheuren!  Onnodig om te zeggen dat ze een fantastische tijd beleefden, en Sara Lee vond het zo geweldig dat ze de gewonnen raceauto gekocht hebben om in hun hoofdkantoor neer te zetten en het geld aan het goede kinderdoel te schenken. De kinderen hebben korte dankberichtjes op de auto getekend samen met de namen van alle deelnemers. Win! Win! Voor iedereen.     
 3. Een andere Catalyst Global netwerk partner doneerde Flat Out F1 aan een school. De kinderen ervoeren de leerzame voordelen van deze dynamische uitdaging terwijl ze geld voor hun school ophaalden. Voorafgaand aan het evenement was elk team gevraagd een zakelijke sponsor te vinden voor hun F1 raceauto. Karaktervormend materiaal voor doorzetters in hun formatieve jaren! 

View photos

View video

Overview

Key Business Benefits

 • Corporate Responsibility
 • Cross Functional co-operation
 • Energising a conference
 • Fun & Motivation
 • Practical leadership
 • Project planning
 • Strategy Communication
 • Team Dynamics
 • Uniting Teams

Send enquiry

Fields with * are required.